pasja gotowania
Blog > Komentarze do wpisu

Schabowa spirala smaku - wersja mini:)

A oto kolejna propozycja na przygotowanie schabu. Pomniejszona wersja rolady, którą umieściłem w poście wcześniejszym, z kilkoma zmianami, podana wraz z zielonymi szparagami z wody i młodymi ziemniakami. Wręcz idealna propozycja na wiosenny obiad:) Niby to samo a jednak inaczej. Za każdym razem to podkreślam - nie ma to jak eksperymentowanie w kuchni... Polecam więc i ten zestaw obiadowy, bo jest smaczny i łatwy w przygotowaniu:)

 

Składniki:

8 kotletów schabowych

30 dkg boczku surowego

kawałek sera żółtego

sól, pieprz

papryka słodka w proszku

masło sklarowane

wykałaczki

 

Sposób przygotowania:

Kotlety rozbić, dość mocno. Oprószyć solą, pieprzem do smaku. Boczek pokroić w cienkie słupki i podsmażyć. Ser zetrzeć na grubych oczkach. Na każdy plaster schabu ułożyć boczek wraz z serem, zrolować i spiąć wykałaczkami. Roladki obsmażyć ze wszystkich stron na maśle klarowanym. Następnie przełożyć do naczynia żaroodpornego i wstawić do piekarnika nagrzanego do temperatury 150 stopni na około 40 minut. Szparagi i ziemniaczki podlewamy dobrem pozostałym na patelni. Przed podaniem należy pamiętać o wyjęciu wykałaczek :D

sobota, 27 kwietnia 2013, charllize

Polecane wpisy

Akcja: Nie kradnij zdjęć!
Durszlak.pl

stat4u
kontakt