pasja gotowania
Blog > Komentarze do wpisu

Kopytka z kurkami...

Jest to kolejny przepis podpatrzony od Karola Okrasy i równie pyszny jak ten poprzedni. Co więcej jest on szybki i łatwy w przygotowaniu a więc idealny dla osób, którzy na codzień narzekają na brak czasu. Bazą dania są znane wszystkim kopytka, natomiast pozostałe składniki stanowią niepowtarzalne dopełnienie smaku :)

Składniki:

Kopytka:

1 kg ziemniaków

250g mąki przennej

1 jajko

Kurki:

250g kurek

2 cebule szlotki

2 ząbki czosnku

50g suszonych pomidorów

8 pomidorków koktajlowych

sól, pieprz, oliwa, szczypiorek

 

Sposób przygotowania:

Kopytka zagniatamy i gotujemy w osolonej wodzie.

Do rondla wlewamy trochę oliwy i podsmażamy kurki. Gdy grzyby będą miękkie solimy je. Następnie wrzucamy posiekaną cebulę i czosnek i szklimy je. Dodajemy suszone pomidory, pokrojone w ćwiartki pomidorki koktajlowe oraz posiekany szczypiorek. Na koniec dodajemy ugotowane kopytka tak by lekko się zarumieniły.

wtorek, 08 października 2013, charllize

Polecane wpisy

Komentarze
2013/10/09 05:50:08
Fajne połączenie, kurki to najbardziej po pierwsze urocze grzyby, po drugie wdzięczne wkuchni moim zdaniem
Akcja: Nie kradnij zdjęć!
Durszlak.pl

stat4u
kontakt