pasja gotowania
piątek, 10 maja 2013

Maj. Eksplozja zieleni wokół nas. Uwielbiam tę porę roku, kiedy wszystko kwitnie, roztaczając wszędzie dookoła słodkawy zapach, a ptaki krzyczą wręcz co rano, zwiastując nadejście kolejnego wiosennego dnia. W kuchni również nastają zmiany. Więcej zielonego na talerzu:D Nie jestem wegetarianem, jednak po zimowym tłuszczyku dobrze jest zjeść coś lżejszego. Szparagi zielone owinięte szynką szwarcwaldzką i skąpane w sosie beszamelowym. Pycha Polecam!

piątek, 03 maja 2013

Dzisiaj jest wyjątkowy dzień, który każdy z nas powinien świętować. Jest to święto każdego polaka niezależnie od religii jaką wyznaje czy osobistych zapatrywań politycznych... Dlatego też uważam, że dzisiejszy obiad również powinien mieć swój wyjątkowy charakter. Moim zdaniem, dobrą propozycją może być podanie królika duszonego w czerwonym winie. Polecam serdecznie i życzę smacznego.

Tagi
Akcja: Nie kradnij zdjęć!
Durszlak.pl

stat4u
kontakt