pasja gotowania

Kuchnia węgierska

czwartek, 30 sierpnia 2012

Potrawa ta oryginalnie wywodzi się z Węgier, kraju równinnego w którym główny prym wśród uprawianych warzyw wiedzie: papryka, pomidory oraz cebula, a więc główne składniki Leczo. Niejednokrotnie spotkałam się już z przeróżnymi odmianami tegoż dania - z dodatkiem bakłażanów, cukinii, pieczarek - co zdecydowanie bardziej upodabnia je do ratatouille prowansalskiego. W prawdzie każdy stara się być mistrzem w swojej kuchni eksperymentując ze smakami, i ja również :) Lecz w tym przypadku wydaje się to być zupełnie niepotrzebne, bo prostota składników jest tu jak najbardziej wskazana:)

Leczo

Ameryki - a raczej Węgier, winnam napisać - powtórnie nie odkryję zdradzając Wam składniki oraz sposób przygotowania węgierskiego lecza:)
Tagi
Akcja: Nie kradnij zdjęć!
Durszlak.pl

stat4u
kontakt